KristofLab

Kristóf Szabó - KristofLab Art Works

Image Defect Series – 2016 / 2017

Festmény sorozat

A digitalizáció a valóság pixelekre bontása, valamilyen fajta képalkotás. Érzékelési formáról beszélhetünk, mint a szemünk és az agyunk közötti kommunikáció, ennek eredményeképpen jön létre a látás.

Saját eszközeink és gondolataink segítségével, mindenről szubjektív látásmódot alakítunk ki. A digitalizálás számomra megfigyelési forma és képalkotási eszköz is egyben. A technológia által nyújtott lehetőségeket használva különböző rétegződéseket figyelhetünk meg. Gondoljunk a photoshopra, a színkeverési módokra, vagy a raszterizálás különböző módjaira. Ezek használatával a valóság egyfajta kódoláson megy keresztül. Ebben a folyamatban hibákat, pontatlanságokat mindig észlelhetünk, amelyek egyfajta szubjektivitást adnak, ha szándékosan alkalmazzuk őket.

Ezeket a lehetőségeket használom a képalkotás folyamatában. A fotó egyfajta memória bank, a valóság leképzése, dokumentáció, amihez a saját gondolataimat rendelem. Ezáltal különböző nézőpontokat, síkokat mutathatok meg és a dokumentarista ábrázolás mögé konceptuálisan rejthetem el azokat.

 

Budapest Pixel, Magyar Műhely Galéria, Budapest, 2018

 

 

BLOCK, K.A.S. Galéria, Budapest, 2018