KristofLab

Kristóf Szabó - KristofLab Art Works

Picture project – PLACCC Fesztivál and Østfold kulturutvikling Scenekunst – 2017

v_END és work_in_process__

Infó – PICTUREPROJECT

Helyspecifikus vizsgálat, Moss (Norvégia), Peterson papírgyár és Budapest Csepel 2017
Koregráfia és tánc: CzakóMáté és Sarlós Flóra Eszter
Video mapping, hangreagens visual témák: Szabó Kristóf – KristofLab
Zene: Jonas Bjerketvedt

A Ziggurat Project részese volt a PLACCC és a Scenekunst Ostfold által szervezett nemzetközi együttműködésnek (Picture project), mely posztindusztriális helyszíneken végzett kutatáson és alkotáson alapult. A projekt Norvégiában és Magyarországon is folyt a kutatás, a két országban különböző munkákat mutattunk be.

A v_END a kamerának készített hangok, képek és testek koreográfiája. Személyes történetek által inspirálva a függőség, az átalakulás, az intimitás kérdéseire és az emberi jelenlét jelentőségének visszhangjára reflektáltunk. A zenei kompozíció az üres gyár hangfelvételeiből készült. A mozgások helyszínspecifikus kompozíciókon és az aktív ipari helyszínekhez kapcsolódó mozgáskutatásokon alapultak. A fentről a kör alakú alakzatra vetített vizuális matéria a papírgyár történetére reflektált.

A work_in_process__ Az előadás során az emberi mozdulatot a daru mechanikai mozgásához és a szintén mobil, digitálisan létrehozott vizuális környezethez kapcsoltuk. Az emberi jelenlét fontosságát kérdőjeleztük meg a fizikai gép koordinált koreográfiájában és a képzeletbeli szállítószalag digitális nyomaiban. A két test nemcsak a gép mozgásához kapcsolódott, hanem a daru és a dobfelszerelés hangkompozíciójához is.

Pillanatképek a felvételből

Fotó – v_END

Fotó – work_in_process__